Sådan laver du din egen snaps
I anledningen af dette års julefrokost er det på sin plads, at vi hver især kaster os ud i snapsebrygningens ædle kunst.
Og det er heldigvis ikke spor svært!
Du skal bare følge den her guide, som jeg har været så sød at strikke sammen til dig.
1. Start med det basale!
Enhver god, hjemmelavet julesnaps starter med det vigtigste, nemlig snapsen!
Her kan I bruge hvilken som helst akvavit, som I finder egnet til jeres specifikke bryg. Nogen bruger endda vodka.
Men kommer I med en vodka, bliver I ikke lukket ind.
BASTA!
Det handler jo trods alt om at lave julesnaps!
Ikke julevodka…
Aalborg Basis Snaps
Jeg kan anbefale, at I bruger en Aalborg Basis Snaps. Vi holder en solid alkoholprocent på 35%, og smagen er meget lidt sprittet.
På den måde får vi de særlige ingredienser, som I har valgt frem, frem for en spritsmag.
2. Vælg de rigtige ingredienser
Her er det fantasien, der sætter grænser!
Hvad med en ingefærsnaps med chili, eller en klassisk julesnaps med appelsin og kanel?
Igen har jeg gjort det let for jer!
Her får i nemlig en række sider med inspiration til jeres snaps:
3. Smid ingredienserne i snapsen
For at samle snapsen skal du blot samle alle ingredienserne i et stort, skoldet syltetøjsglas.
4. Ha’ masser af tålmodighed
Nu skal skidtet bare stå og trække så længe som muligt. Des længere tid den trækker, desto mere smag får man for den 25-øre.
5. Sigt snapsen og hæld den på flask
Det siger sig selv.
6. Tag snapsen med til bal
Det siger også sig selv.
7. Kast snapsen op igen og få den ultimative fornøjelse af dine anstrengelser.
Husk at lav snapsen så god, at det varmer og smager godt både den ene og den anden vej!
Mange tak!
